Theorie halen - LesGO Skip to content

Wat ga jij doen met je rijbewijs?

Overtuigd?

Vraag direct je gratis en
vrijblijvende proefrijles aan

Start direct

Koop direct online
je rijlespakket

Theorie halen, de eerste stap naar jouw rijbewijs!

De basis voor goed kunnen autorijden bestaat natuurlijk ook uit een perfecte kennis over de betekenis van alle verkeersborden,  over voorrangsregels, over wet- en regelgeving aangaande verkeersdeelname en het herkennen van gevaren… kortom jouw theorie!

Het is belangrijk om snel te starten met het behalen van je theoriecertificaat, want zonder het theoriecertificaat mag je natuurlijk geen praktijkexamen doen! Je mag al theorie-examen doen als je 16 jaar bent.

Moet je dan ook wachten met het nemen van rijlessen? Gelukkig niet. Je hoef niet te wachten met het nemen van rijlessen; je mag gewoon beginnen zonder dat je jouw theoriecertificaat hebt. Pas bij het aanvragen van je praktijkexamen moet het theoriecertificaat behaald zijn. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het beter is als je je theoriecertificaat al op zak hebt vóórdat je begint met rijlessen; je beheerst dan namelijk de kennis over de verkeersborden, de regels en wetten én je hebt al geleerd om gevaren te herkennen. Met deze kennis op zak is autorijden een stuk eenvoudiger!

Theorie leren

Je kunt bij LesGO op twee verschillende manieren leren voor jouw theorie. We bieden zowel online studeren als klassikale lessen aan.

i – Theorie; online studeren voor je theorie

De onlinemethode gaat via i-Theorie. De online studiemethode kost eenmalig

€ 59,- en kan je via jouw rijinstructeur kopen of via de LesGO webshop. Het fijne van online studeren is dat je zelf je studietempo bepaalt. Je kunt waar en wanneer je maar wilt inloggen en oefenen!

Het werkt heel eenvoudig:

  • Je ontvangt van ons een email met daarin een unieke inlogcode. Deze code geeft jou toegang tot de online studie
  • In 4 overzichtelijke hoofdstukken leer je stapsgewijs alles wat je moet weten om op theorie-examen te kunnen gaan.
  • Oefenen en leren, waar en wanneer jij wilt, koop nu jouw unieke code via: lesgo.nl 

Theorieles via onze partners

Goede vrienden van LesGO zijn instructeurs Twan en Twan. Naast dat zij de theorielessen geven in Breda doen zij dit ook met hun eigen bedrijf in regio Tilburg.

Alles wat je moet weten om je theorie te behalen wordt in 3 avonden klassikaal behandeld. Tijdens de opleiding wordt goed bijgehouden hoe snel je de theorie verwerkt. De behaalde resultaten worden uitgebreid besproken én je krijgt examentraining.

Ga voor meer informatie naar https://theorieles-auto.nl/theoriecursus

Overige theorie partners van LesGO:

  • nutheorie.nl; een eendaagse cursus waarna je diezelfde dag al op examen gaat! kijk voor meer informatie op www.nutheorie.nl
  • 123-theorie.nl; een eendaagse cursus waarna je diezelfde dag al op examen gaat! kijk voor meer informatie op www.123-theorie.nl
  • Beide partners zijn gespecialiseerd in ééndaagse cursussen en brengen je aan de hand van duidelijke instructies, handige ezelsbruggetjes en waardevolle tips alle theoretische kennis bij, die je nodig hebt om beslagen ten ijs op examen te gaan!

Theorie examen een spannend moment!

Het theorie-examen is en blijft een spannend moment; toch is het belangrijk om niet te nerveus te zijn. Vertrouw op jezelf, als het goed is heb je via één van onze mogelijkheden goed gestudeerd en ben je klaar voor het examen. Het examen kan je zelf aanvragen via de website van het CBR (naar CBR, theorie aanvragen).

In de meeste gevallen wordt het theorie-examen klassikaal afgenomen. Echter zijn er meerdere uitzonderingen mogelijk. Zo kan je het examen ook in het Engels of een andere taal afleggen. Ook is het mogelijk om meer tijd aan te vragen doordat je bijvoorbeeld last hebt van dyslexie. Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld faalangst kan je een individueel begeleid examen aanvragen, dit kan enkel als je eerder een examen met extra tijd hebt afgelegd. Voor de actuele regelgeving omtrent het aanvragen van speciale theorie examens raden we je aan op de website van het CBR te kijken.

Sinds 2020 is het theorie examen aangepast. Waar het examen eerst uit twee onderdelen bestond bestaat het nu uit de volgende componenten:

  • Gevaarherkenning, 25 vragen
  • Verkeersregels, 12 vragen
  • Verkeersinzicht, 28 vragen

Stap in onze lesauto voor een gratis proefles!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwe informatie aanvraag - f (test)

Nieuwe info aanvraag op landingspagina's