Veelgestelde vragen - LesGO Skip to content

Lees hier de veelgestelde vragen!

Veelgestelde vragen

Op onze website proberen we natuurlijk zo volledig mogelijk te zijn in alle informatie die we geven. Om zoveel mogelijk antwoorden te geven op de verschillende vragen die we krijgen hebben we hieronder alvast een flink aantal vragen én antwoorden voor je uiteen gezet:

Algemeen

LesGO heeft de nieuwste lesauto’s. Alle auto’s zijn geschikt en betrouwbaar voor de rijlessen en voldoen aan de eisen die het CBR stelt aan een lesauto. Verder zijn de auto’s trendy en passen helemaal in de stijl van LesGO!

Wil je specifiek weten in welke auto je kunt lessen, bel of app dan naar een van onze collega’s dan kunnen ze jou dat vertellen. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen op de instructeurs pagina, iedere instructeur heeft een stukje over zichzelf verteld, zo ook in welke auto hij/zij lesgeeft.

Wat er ook gebeurt met jouw rijinstructeur, je krijgt altijd waar je recht op hebt! Lees meer informatie over ons LesGO garantiefonds.

Stel je wilt je rijbewijs zo snel mogelijk halen en je kan echt niet meer wachten. Dan is het al mogelijk je rijbewijs in 10 dagen te halen! Hiervoor is interesse in het autorijden en het snel kunnen oppakken van het autorijden natuurlijk wel belangrijk. Het is ideaal in de vakantieperiode, maar tijdens drukke schoolweken word het natuurlijk wat lastiger. Vraag gerust LesGO om meer advies!

Dankzij 2toDrive kun jij bij LesGO al starten met het volgen van rijles als je 16 jaar bent. 16,5 jaar om precies te zijn. Na het volgen van rijles mag je vanaf de dag dat je 17 jaar bent geworden het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e al rijden onder begeleiding van een coach. Lees hier meer over rijlessen vanaf 16,5 jaar.

Wanneer je klikt op het kopje “instructeur” en dan “zoek op “locatie” kan je jouw adres invoeren. Zo kan je meteen zien welke instructeurs er bij jou in de buurt rijden. 

Ja dat kan! Je kunt in 2 of in 4 termijnen betalen. Hier rekenen we wel €49 euro voor. Er gaat natuurlijk extra tijd zitten in de administratie. 

Hoe werkt het?

Je betaalt altijd je lessen vooruit. Voorbeeld: 

Je hebt een pakket van €2000 en wilt deze in 4 termijnen betalen.

Dan betaal je voor de start van je eerste les €500, op een kwart van je lessen €500, halverwege €500 en op 3 kwart van de lessen €500. 

Indien je een pakket koopt rekenen wij éénmalig €29 inschrijfkosten.

Examens

Er zijn meerdere soorten examens:

  1. Regulier (her)examen
  2. Faalangst praktijk examen:
  3. BNOR praktijk examen

Bekijk hier meer info over examens en herexamens

De Tussentijdse Toets (TTT) is soort generale repetitie die verloopt als een echt examen. Het beste kun je de Tussentijdse Toets afleggen zo ongeveer op driekwart van jouw lespakket. Het afnemen van de Tussentijdse toets heeft veel voordelen! Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het echte rijexamen, je ervaart hoe het is om een echte examinator naast je te hebben zitten, je krijgt inzicht hoe zo’n praktijkexamen in het echt gaat. Zo ben je voor je echte examen een stuk minder zenuwachtig! En last but not least; indien je de bijzondere verrichtingen tijdens de Tussentijdse Toets goed doet, dan kun je vrijstelling krijgen voor deze bijzondere verrichtingen op je echte examen. Lees hier meer info over de tussentijdse toets.

 

Je moet drie dingen doen voordat een instructeur jouw examen kan plannen:

  1. Gezondheidsverklaring invullen: dit kan je doen bij het CBR door in te loggen op mijncbr.nl met je DigiD gegevens. Hier beantwoord je een aantal vragen, indien je alles met nee kunt beantwoorden is er niets aan de hand. Indien je een vraag moet beantwoorden met ja gaat het CBR controleren of je wel geschikt bent om rijlessen te nemen. Dit kunnen ze doen door middel van het opvragen van een doktersverklaring of door middel van een rijtest. 
  2. Rijschool machtigen: iedere instructeur bij LesGO heeft een eigen rijschool code. Via mijncbr.nl kan je jouw instructeur machtigen door middel van die code in te voeren, hiermee geef je hem toestemming om jouw examen in te plannen. 
  3. Theorie: uiteraard moet je voordat je op praktijkexamen gaat je theoriecertificaat hebben behaald. 

Een herexamenverzekering is mogelijk bij enkele pakketten. Controleer altijd voor de 10e les met jouw instructeur of deze in het pakket zit of bijgekocht kan worden. Je hebt recht op herexamengarantie als je alle les adviezen van jouw rijinstructeur hebt opgevolgd en het lukt toch niet om de eerste keer te slagen. Je mag dan op kosten van de rijinstructeur nogmaals op examen. Een rijinstructeur mag op zijn/haar beurt ook een herexamengarantie intrekken als jij zijn/haar lesadviezen niet opvolgt. Een lesadvies kan bijvoorbeeld ook zijn dat de instructeur jou nog 5 extra lessen adviseert voordat jij op praktijkexamen mag.

Zeker! Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet die jou beter helpen te slagen voor je rijbewijs. Lees hier 8 tips die jou helpen bij het slagen voor je rijbewijs.

LesGO rijinstructeurs plannen altijd een zogenaamd voorrij-uur. Zo heb je het uur vóór jouw examen nog een laatste rijles om nog even de laatste tips van je instructeur te ontvangen. Jij en jouw rijinstructeur rijden aan het einde van dit voorrij-uur samen naar de CBR examenlocatie toe. Daar aangekomen gaat het als volgt;

Je maakt kennis met je examinator en hij zal je vragen naar jouw ID bewijs, oproepkaart en zelfreflectie document. Ook controleert hij of je geslaagd bent voor je theorie-examen

De examinator zal je uitleggen wat je kunt verwachten tijdens jouw examenrit

Daarna volgt op het parkeerterrein de ogentest (kenteken lezen op 25 mtr afstand)

Vervolgens zal de examinator jou wat vragen stellen over het voertuig (motorvloeistoffen of controlelampjes etc)

Daarna volgt de daadwerkelijke examenrit; Je rijdt zelfstandig naar een bepaalde bestemming (10-15 minuten)

Uiteraard beoordeelt de examinator deze rit op alle vlakken (kijken, voertuigbeheersing, veiligheid, bijzondere verrichten, etc) Maak je niet teveel zorgen, de examinator kijkt naar het totaalbeeld, helemaal foutloos rijdt namelijk niemand! 

Direct na afloop van jouw examenrit krijg je tijdens de evaluatie jouw uitslag te horen. Het examen van begin tot eind duurt 55 minuten.

Wanneer moet ik mijn theorie halen?

De basis voor goed kunnen autorijden bestaat natuurlijk ook uit een perfecte kennis over de betekenis van alle verkeersborden,  over voorrangsregels, over wet- en regelgeving aangaande verkeersdeelname en het herkennen van gevaren… kortom jouw theorie!

Het is belangrijk om snel te starten met het behalen van je theoriecertificaat, want zonder het theoriecertificaat mag je natuurlijk geen praktijkexamen doen! Je mag al theorieexamen doen als je 16 jaar bent!

Moet je dan ook wachten met het nemen van rijlessen? Gelukkig niet! Je hoeft niet te wachten met het nemen van rijlessen; je mag gewoon rijles nemen zonder dat je jouw theoriecertificaat hebt. Pas bij het rijden van je praktijkexamen moet het theoriecertificaat behaald zijn. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het beter is als je je theoriecertificaat al op zak hebt vóórdat je begint met rijlessen; je beheerst dan namelijk al alle kennis over de verkeersborden, de regels en wetten én je hebt al geleerd om gevaren te herkennen. Met deze kennis op zak is het een stuk eenvoudiger autorijden!

Dat ligt geheel aan jou. Hoe leer jij het beste?

Vind je het fijn te leren op jouw computer ga dan voor de online iTheorie cursus te koop bij jouw instructeur of via onze webshop. Vind je het prettiger klassikaal te leren, kijk dan voor een klassikale cursus bij jou in de buurt. 

Rijlessen

Voor leerlingen die nog geen ervaring hebben met rijlessen en opzoek zijn naar de juiste rijschool kunnen bij LesGO terecht voor een gratis proefles. 

Indien je ervaring hebt (je komt bijvoorbeeld van een andere rijschool af), dan kom je niet meer in aanmerking voor een gratis proefles. Om je wel de mogelijkheid te geven op een goedkope en vrijblijvende manier kennis te maken kun je één losse les volgen. Standaard kost een losse les 59 euro, echter bieden we nieuwe leerlingen graag een kortingen aan en zo kost een losse kennismaking les (ook wel betaalde proefles genoemd) nog maar 40 euro. 

Een gemiddelde leerling heeft in Nederland 43 klokuren rijles nodig om beslagen ten ijs op het examen te komen. Omgerekend naar rijlessen van 50 minuten zijn dit ongeveer 51 rijlessen. Nu het moment daar is dat jouw rijexamen is/wordt aangevraagd, breekt er natuurlijk een spannende tijd aan. Geen zorgen! Jouw rijinstructeur heeft niet voor niets aangegeven dat je er klaar voor bent! Je hebt voldoende rijlessen gehad, je voelt je één met het voertuig én je hebt jouw instructeur overtuigd van al jouw kunnen. Het is tijd om dit alles nu aan de examinator te gaan laten zien! Maar hoe ziet zo’n praktijkexamen er nou eigenlijk uit? Wat kun je verwachten tijdens jouw praktijkexamen?

Alle pakketten omvatten rijlessen van 50 minuten. we proberen altijd zoveel mogelijk, op basis van jouw agenda én die van de instructeur, in dubbele uren in te plannen zodat je effectief 100 minuten rijles hebt. Lukt dat niet altijd? Dan plannen we gewoon een enkele les!

Rijlessen plannen was nog nooit zo makkelijk! je krijgt toegang tot de moderne omgeving van een rijlesplanner app van PlanGO.

Met deze tool ben je in staat om zelf rijlessen in te plannen en krijg je de dag voor je rijles automatisch een push-notificatie, zo kan je nooit een rijles vergeten!

Wil je weten hoeveel lessen je reeds verbruikt hebt van je pakket, of hoeveel rijlessen je nog over hebt? check de app! wil je weten wanneer je Tussentijdse Toets of Praktijkexamen gepland staat? check de app!! Alle informatie in de palm van je hand, zo doen wij dat bij LesGO.

Natuurlijk is en blijft het ook nog steeds mogelijk om met jouw rijinstructeur gewoon aan het einde van de les weer een paar lessen door te plannen.

Dit gebeurt via de lesvorderingskaart

Er wordt gewerkt met een instructiekaart waar jouw persoonlijke vorderingen op bijgehouden worden. Erg handig, zo weet je precies wat je in de lessen goed doet en waar je nog even wat meer aandacht aan moet besteden.

Nieuwe informatie aanvraag - f (test)

Nieuwe info aanvraag op landingspagina's